Hálásak vagyunk támogatóinknak

A Kemény János Elméleti Líceum Szülőbizottság Egyesülete a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. 350.000 forint összegű anyagi támogatásával, a díszteremben felújította a székállományt és szalagfüggönyök ékesítik a terem ablakait. Az eszközöket használatra átadta a Szülőbizottság az iskola rendelkezésére, hogy dísztermünkben megfelelő körülményeket biztosítsunk minden előadásnak.
A Kemény János Elméleti Líceum Szülőbizottság Egyesülete a Magyar Kormány Államtitkárságának egyéni támogatását a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. bonyolította le. Az 1.500.000 forint összegű anyagi támogatásával február-június közötti időszakban minden napközis óvodásnak meleg ebédet biztosított. A szeptember- november közötti időszakban részösszeg fizetésével segítette minden napközis szülő étkezési kiadását 5,5 lej/nap/napközis értékben. A decemberi hónapot teljes mértékben tudta fedezni a pályázat megmaradt összege, ezzel ajándékozva meg a Napsugár óvoda minden napközis családját az év végén.
December 4-én értesítő levél érkezett a Magyar Államtitkárságtól, hogy Potápi Árpád János államtitkár úrnak küldött egyéni kérelmünket 2020 januárjában, 1.500.000 forint összegben részesítik, így továbbra is tudjuk biztosítani magyar napköziseink étkeztetési költségeit. Hála és köszönet a Magyar Kormány Államtitkárságának és a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. támogatásának. Mindhárom pályázat felelőse: Deme Gabriella igazgató.
2019 októberétől iskolánkban elindítottuk az after-school programot. 8 diák iratkozott be a délutáni oktatási programban. Az oktatási díjat a szülők fizetik. A meleg ebédet támogatók segítségével tudtuk biztosítani: októberben Bende Zsolt vállalkozónak támogatásával, novemberben Serilla Sándor és Szvinyuk Mihály támogatásával, decemberben Bende Zsolt vállalkozónak támogatásával, 2020 januárjára van egy részösszeg támogatás Szabó Kálmán vállalkozó részéről. Köszönjük szépen az adományokat minden részesülő diák nevében! Az oktatási programért felelnek: Csiki Ildikó Mária és Rabya Edith tanítónők.
A 2019-2020-as tanévben a Csillagszem táncpróbáinak oktatói díjának fizetését továbbra is Bende Sándor országgyűlési képviselő vállalta fel. Köszönjük szépen támogatónknak, így három csoportban, körülbelül 70 diák, ingyenes néptáncoktatásban részesül. A Kemény János Elméleti Líceum Szülőbizottság Egyesülete, az Emberi Erőforrás Minisztériuma által, a Csoóri Sándor Alapból 900.000 forint vissza nem térítendő támogatást pályázott le a Csillagszem tánccsoport működési kiadásaira. Pályázati felelős: Csűrős Emese Noémi tanárnő.
2019 novemberében a Hargita Megyei Tanácstól 40 000 lej támogatást kapott iskolánk tűzifa vásárlására és az iskolabusz javítási költségeire. Köszönjük a Megyei Tanácsnak, hogy nem feledkezik meg Hargita megye keleti határán működő szórványiskolájáról sem.
A Kemény János Elméleti Líceum közössége köszönetettel tartozik mindenTámogatójának, akik könyebbé, színesebbé, elviselhetőbbé tették iskolai életünket a 2019-es tanévben.
Deme Gabriella,igazgató