Kirándulás a Déli-Kárpátokba

Az Alma Mater Kemény János Egyesület az idén pályázatot nyújtott be és nyert meg a magyarországi Bethlen Gábor Alapnál: 500 000 Ft.-ot egy kirándulásra a Déli Kárpátokba
Gondolatok a kirándulásról
Október 27-28 között került sor a kirándulásra, amelyen 46 gyerek és 4 kísérő vett részt. Reggel 7 órakor indultunk és egyenesen Szinajára, a Peles kastélyhoz mentünk. Fél órát vártunk a jegyek megvásárolásánál és még fél órát, amíg idegenvezetőt kaptunk. Minden nagyon szép, gondozott volt. Az idegenvezető minden egyes helységet bemutatott és elmondta rendeltetését is. (Novák Anna, VII. osztály)
A Brán kastélyhoz érve egy elég kiszámítható dolog történt, annyian voltak ott, hogy alig lehetett közlekedni. Ez a dolog azért érthető, mert Halloweenre készültek és már minden ki volt díszítve. A kastély egy hegyoldalba van, ezért felérve a kilátóra nagyon szép táj volt látható. A kastélyban megszokottak az alacsony ajtókeretek, ezért mindig nagyon kellett vigyáznom, nehogy beleüssem a fejem. A folyosó is nagyon szűk és alacsony volt mindenütt, a szobák őrzik a régi idők hangulatát. A vár építészeti stílusa gót. (Szép Gáspár Edwin, VII. osztály)
A Rozsnyói várhoz gyalog mentünk fel és kaptunk 45 percet, hogy nézelődjünk és képeket készítsünk. Szép őszi nap lévén a vár még csodálatosabb volt és mindenki nagyon élvezte, hogy körbejárhatta a várat. Köszönjük, hogy itt lehettünk! (Csíki Róberta Tekla, VII. osztály)
Vasárnap délután elmentünk Segesvárra, ahol ettünk majd felmentünk a várba. Az Óratoronynál mindenki kapott 40 percet, hogy körül nézzen. Én felmentem a Diáklépcsőn a templomhoz és ott készítettem egy pár képet. Sajnos csak ennyi időnk volt. (Pop Áron, VII. osztály)
A vacsora után busszal mentünk a szállásra, amit egy ideig kerestünk, mert sokan félrevezettek minket. Kellett várnunk, amíg elszállásoltak. A nagyobb fiúk után mi következtünk. Így 10 órakor mindenki ágyhoz jutott. A villanyoltás 12 órakor volt. Köszönjük szépen ezt a csodálatos kirándulást, nagyon sok élményben volt részünk. Szeretnénk, ha még lennének hasonló kirándulások! (Vargyas Roberta, VII. osztály)

Séra Ilona, pályázati felelős